Voetreflexologie

Voetreflexologie is een techniek waarbij lichte druk op reflexzones op voeten en handen wordt uitgeoefend om een staat van diepe ontspanning teweeg te brengen en het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

Deze natuurlijke therapie kan ook voor meer energie zorgen, het immuunsysteem versterken en een sterker lichaam en kalmere geest opleveren.

De theorie die ten grondslag ligt van de reflexologie is dat organen, zenuwen, klieren en andere delen van het lichaam zijn verbonden met reflexzones of reflexpunten op voeten en handen. Door deze gebieden te stimuleren met behulp van een druktechniek en een vorm van massage krijg je een directe respons in het lichaam.

Reflexologie heeft tot doel het lichaam evenwicht, harmonie en een goed gevoel van welbevinden te geven. Reflexologie wordt niet gebruikt om een ziekte te diagnosticeren, het is geen medische behandeling maar bevordert wel de genezing in het lichaam.

Duur: 1 uur prijs: €30

Terug Naar Boven

Psychozonemassage

Psychozonemassage concentreert zich op het geestelijk welzijn. Negatieve emoties kunnen zich op organen vastzetten waardoor je fysiek ziek kunt worden. Psychozonemassage kan helpen om met deze emoties om te gaan. Het is een behandelingsmethode waarbij specifieke delen van de voeten, psychozones, gestimuleerd worden, afhankelijk van het probleem. Energie wordt van de ene psychozone naar de andere overgebracht en uiteindelijk naar de uitscheidingsorganen waardoor schadelijke stoffen verwijderd worden. Hierbij worden bepaalde drukpunten gestimuleerd die ondersteunend zijn op emotioneel vlak. Zo wordt lichaam en geest gereinigd en gesterkt om een probleem beter aan te kunnen. Tegelijk wordt de doorbloeding in het hele lichaam verbeterd en gestimuleerd om weer een natuurlijk evenwicht te bereiken.

Psychozonemassage kan helpen bij:


Bij deze behandeling werk ik met etherische olie. Dit is een zeer aangename en zachte massage.

Duur: 1 uur prijs: €30

Terug Naar Boven

Precisie-reflexologie

Net zoals alle vormen van reflexologie is de precisie-reflexologie erop gericht reflexpunten te stimuleren met als doel het zelfgenezend vermogen te bevorderen. Hierbij worden twee en soms drie punten tegelijkertijd aangehouden. De bedoeling hiervan is om een rechtstreekse communicatie te doen ontstaan tussen deze verschillende reflexpunten. Hierdoor wordt het genezingsproces nog sterker ondersteund. Precisie-reflexologie zal ik meestal combineren met de gewone voetreflexologie.

Duur: 1 uur prijs: €30

Terug Naar Boven

Verticale en Synergetische reflexologie

Verticale reflexologie is een reflexologietechniek waarbij de voeten kort worden behandeld terwijl de cliënt rechtop staat. Door het gewicht dat op de voeten rust worden dieper gelegen reflexzones bereikt. Het is vooral aangewezen bij personen die om een of andere reden niet liggend kunnen behandeld worden of bij rolstoelpatiënten. Ook praktisch voor mensen met weinig tijd.

Goed voor rug-, heup- en nekklachten maar kan helpen bij alle soorten klachten

Synergetische reflexologie is het gelijktijdig bewerken van twee identieke reflexzones op de hand en op de voet terwijl men rechtop staat of zit. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam extra gestimuleerd. Verticale en synergetische reflexologie kan worden gecombineerd.

Duur complete verticale en synergetische reflexologiebehandeling: 20 minuten prijs: €15
Duur in combinatie met voetreflexologie 1 uur prijs: €30

Terug Naar Boven